Exercici de microrelats

Endevina quin títol correspon a cada conte

EL DESPERTADOR
L'EXTRATERRESTRE
FOURTH OF JULY

  • El cel s'havia ennuvolat, i en caure les primeres gotes jo vaig arrencar a córrer, perquè érem prop dels masos i ens hi podríem arrecerar. Però ell no es movia. Va restar quiet al bell mig del camí, tot bocabadat. Oferia al cel els palmells de les mans obertes. No atenia als meus crits. Vaig comprendre que era la primera vegada que veia ploure.        Carles BellverContes per a Extreterrestres.

  • Quan a les set Gregor Samsa va sentir el despertador, li etzibà un colp que féu parar el molest soroll tot d'una. Gregor continuà dormint. A les dotze es va despertar pels crits d'un venedor de fruites. Aleshores els seus ulls van descobrir que el rellotge no hi era enlloc. El va sorprendre veure un insecte negre mig esclafat enmig d'un líquid groguenc on abans hi havia el despertador.                    Alvar MollContes per a extreterrestres.

  • Era el quatre de juliol. Per tal de celebrar-lo, Mr. John Doe, vestit de cowboy, va sortir al carrer i va descarregar a l'aire tot el cartutx d'una "Smith and Wesson" del 38. De sobte es va sentir un "bang" i va caure... una estrella.

DISCRECIÓ
CONFESSIÓ
L'EXPRÉS
OBCECACIÓ
QÜESTIONS DE TRÀMIT
BALANÇ
  • Van dir al reu que tenia el dret d'una última voluntat, però ell respongué que passava, perquè no s'entendrien pas.
  • Tot just quan estava a punt d'abastar la galleda, va fallar-li una cama i caigué al pou.
    Mentre queia, va passar-li allò tan conegut de veure d'un cop d'ull tota la seva vida. I la va trobar llisa, igual i monòtona (dit sigui entre nosaltres), de manera que s'empassà l'aigua d'ofegar-se amb una exemplar resignació.
  • Entre anar al cel o quedar-se a casa, va preferir això darrer, a desgrat del poder de la propaganda contrària, i del fet que a casa seva hi havia goteres i moltes i moltes variades privacions.
  • Ningú no volia dir-li a quina hora passaria el tren. El veien tan carregat de maletes que els feia pena explicar-li que allí no hi havien hagut mai ni vies ni estació.
  • La meva estimada em va dir que un pit sí, però que l'altre no, perquè el tenia emparaulat. Geniüt i egoista, vaig perdre l'únic que quedava disponible.
  • Van convidar-lo a pensar i digué que no volia donar molèsties, que ja pensaria a casa. 
CONTES "MOLT" BREUS de Pere CaldersInvasió subtil i altres contes